Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
null
null
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na łyżce masła zeszklij posiekana cebulę i pokrojone ziemniaki.
Krok 2
Zalej 1 litrem wrzątku, dodaj kostki bulionowe Knorr i gotuj 10 minut.
Krok 3
Całość zmiksuj, przypraw.
Krok 4
Na reszcie masła zrumień kajzerki pokrojone w kostkę. Grzankami posyp zupę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
15 osób ogląda przepis: 
Cytrynowe risotto z porami i rozmarynem
60 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej