
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
500 mililitrów
4 sztuki
1 łyżka
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.
Krok 2
Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, przyprawę w mini kostkach Knorr Czosnek, świeżo mielony pieprz, po czym dokładnie wymieszaj farsz.
Krok 3
W dwóch jajkach oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.
Krok 4
Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka. Z otrzymanej masy na rozgrzanej patelni smaż naleśniki.
Krok 5
Następnie dwa jajka roztrzep.
Krok 6
Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, zwiń w kopertkę, panieruj w jajku, bułce tartej. Smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Panierowane krokiety z mięsem
Panierowane krokiety z mięsem sprawdzą się nie tylko na obiad, ale i na ciepłą kolację. Do ich przyrządzenia potrzebne będzie przede wszystkim wołowe lub wołowo-drobiowe mięso z rosołu. Zmiel je i dodaj podsmażoną cebulę, aby powstał smaczny farsz. Przydadzą się także przyprawy, takie jak: świeżo zmielony pieprz, majeranek i bazylia. Użyj także czosnku i chili, które nadadzą daniu intensywnego smaku. Aby ciasto na naleśniki było gładkie i pulchne, użyj zimnego tłustego mleka oraz gazowanej wody mineralnej. Składniki na ciasto połącz delikatnie z ubitą pianą z białek. Dodaj trochę sproszkowanych ziół. Smaż małą ilość na natłuszczonej patelni, aż nabiorą złotego koloru. Naleśniki są gotowe, kiedy zaczynają odchodzić od brzegów patelni. Nabierz nieco farszu i zwiń dokładnie ciasto w kopertę. Panieruj w jajku i bułce tartej. Podawaj na ciepło, np. z surówką z czerwonej kapusty lub jako dodatek do barszczu czerwonego. Wypróbuj nasz przepis na panierowane krokiety z mięsem. Życzymy smacznego!