Panierowane krokiety z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane krokiety z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

500 mililitrów

4 sztuki

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krok 2

Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, przyprawę w mini kostkach Knorr Czosnek, świeżo mielony pieprz, po czym dokładnie wymieszaj farsz.

Krok 3

W dwóch jajkach oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krok 4

Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka. Z otrzymanej masy na rozgrzanej patelni smaż naleśniki.

Krok 5

Następnie dwa jajka roztrzep.

Krok 6

Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, zwiń w kopertkę, panieruj w jajku, bułce tartej. Smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Panierowane krokiety z mięsemPanierowane krokiety z mięsem

Panierowane krokiety z mięsem sprawdzą się nie tylko na obiad, ale i na ciepłą kolację. Do ich przyrządzenia potrzebne będzie przede wszystkim wołowe lub wołowo-drobiowe mięso z rosołu. Zmiel je i dodaj podsmażoną cebulę, aby powstał smaczny farsz. Przydadzą się także przyprawy, takie jak: świeżo zmielony pieprz, majeranek i bazylia. Użyj także czosnku i chili, które nadadzą daniu intensywnego smaku. Aby ciasto na naleśniki było gładkie i pulchne, użyj zimnego tłustego mleka oraz gazowanej wody mineralnej. Składniki na ciasto połącz delikatnie z ubitą pianą z białek. Dodaj trochę sproszkowanych ziół. Smaż małą ilość na natłuszczonej patelni, aż nabiorą złotego koloru. Naleśniki są gotowe, kiedy zaczynają odchodzić od brzegów patelni. Nabierz nieco farszu i zwiń dokładnie ciasto w kopertę. Panieruj w jajku i bułce tartej. Podawaj na ciepło, np. z surówką z czerwonej kapusty lub jako dodatek do barszczu czerwonego. Wypróbuj nasz przepis na panierowane krokiety z mięsem. Życzymy smacznego!