Panierowane krokiety z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane krokiety z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

500 mililitrów

4 sztuki

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krok 2

Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, przyprawę w mini kostkach Knorr Czosnek, świeżo mielony pieprz, po czym dokładnie wymieszaj farsz.

Krok 3

W dwóch jajkach oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krok 4

Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka. Z otrzymanej masy na rozgrzanej patelni smaż naleśniki.

Krok 5

Następnie dwa jajka roztrzep.

Krok 6

Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, zwiń w kopertkę, panieruj w jajku, bułce tartej. Smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron.

1

Opinie o przepisie

  • Milena

    Milena , 09.12.2022

    Tak Klasyczny przepis, często z niego korzystam. Jedno z ulubionych dań w moim domu. Czasem używam mięso mielone zamiast tego z rosołu, smakują zupełnie inaczej, ale są równie dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane krokiety z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki waniliowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Panierowane krokiety z mięsemPanierowane krokiety z mięsem

Panierowane krokiety z mięsem sprawdzą się nie tylko na obiad, ale i na ciepłą kolację. Do ich przyrządzenia potrzebne będzie przede wszystkim wołowe lub wołowo-drobiowe mięso z rosołu. Zmiel je i dodaj podsmażoną cebulę, aby powstał smaczny farsz. Przydadzą się także przyprawy, takie jak: świeżo zmielony pieprz, majeranek i bazylia. Użyj także czosnku i chili, które nadadzą daniu intensywnego smaku. Aby ciasto na naleśniki było gładkie i pulchne, użyj zimnego tłustego mleka oraz gazowanej wody mineralnej. Składniki na ciasto połącz delikatnie z ubitą pianą z białek. Dodaj trochę sproszkowanych ziół. Smaż małą ilość na natłuszczonej patelni, aż nabiorą złotego koloru. Naleśniki są gotowe, kiedy zaczynają odchodzić od brzegów patelni. Nabierz nieco farszu i zwiń dokładnie ciasto w kopertę. Panieruj w jajku i bułce tartej. Podawaj na ciepło, np. z surówką z czerwonej kapusty lub jako dodatek do barszczu czerwonego. Wypróbuj nasz przepis na panierowane krokiety z mięsem. Życzymy smacznego!