Krokiety z raków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z raków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.2 szklanki

3 sztuki

0.2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szyjki rakowe sparz, odsącz i posiekaj drobno.

Krok 2

Dodaj do nich ryż, koperek oraz dwa żółtka utarte z dwoma łyżkami masła.

Krok 3

Dopraw pieprzem i solą i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z masy uformuj wałeczki o długości 6 cm i średnicy 2 cm.

Krok 5

Na jednym talerzu rozsyp mąkę, na drugim bułkę tartą, a na trzecim jajko roztrzepane z łyżką wody.

Krok 6

Wałeczki panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oleju, do czasu gdy będą rumiane ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dorsz w cieście
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej