Krokiety z raków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z raków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.2 szklanki

3 sztuki

0.2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szyjki rakowe sparz, odsącz i posiekaj drobno.

Krok 2

Dodaj do nich ryż, koperek oraz dwa żółtka utarte z dwoma łyżkami masła.

Krok 3

Dopraw pieprzem i solą i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z masy uformuj wałeczki o długości 6 cm i średnicy 2 cm.

Krok 5

Na jednym talerzu rozsyp mąkę, na drugim bułkę tartą, a na trzecim jajko roztrzepane z łyżką wody.

Krok 6

Wałeczki panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oleju, do czasu gdy będą rumiane ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej