Składniki
3 łyżki
0.2 szklanki
3 sztuki
0.2 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
150 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szyjki rakowe sparz, odsącz i posiekaj drobno.
Krok 2
Dodaj do nich ryż, koperek oraz dwa żółtka utarte z dwoma łyżkami masła.
Krok 3
Dopraw pieprzem i solą i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Z masy uformuj wałeczki o długości 6 cm i średnicy 2 cm.
Krok 5
Na jednym talerzu rozsyp mąkę, na drugim bułkę tartą, a na trzecim jajko roztrzepane z łyżką wody.
Krok 6
Wałeczki panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oleju, do czasu gdy będą rumiane ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej