Krokiety z raków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z raków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.2 szklanki

3 sztuki

0.2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szyjki rakowe sparz, odsącz i posiekaj drobno.

Krok 2

Dodaj do nich ryż, koperek oraz dwa żółtka utarte z dwoma łyżkami masła.

Krok 3

Dopraw pieprzem i solą i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z masy uformuj wałeczki o długości 6 cm i średnicy 2 cm.

Krok 5

Na jednym talerzu rozsyp mąkę, na drugim bułkę tartą, a na trzecim jajko roztrzepane z łyżką wody.

Krok 6

Wałeczki panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oleju, do czasu gdy będą rumiane ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z raków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej