Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem
łatwe
291 osób zapisało

Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagnięcinę natrzyj oliwą, posiekanymi ziołami, czosnkiem i przyprawą Knorr. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc.
Krok 2
Teraz umieść mięso w brytfance, zakryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 2 h.
Krok 3
Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 30 minut, aby skórka zrobiła się rumiana.
Krok 4
Na sam koniec polej mięso miodem, zwiększ temperaturę do 220 °C i piecz kolejne 10 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej