Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

437 osób wydrukowało

Pobierz pdf

287 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę natrzyj oliwą, posiekanymi ziołami, czosnkiem i przyprawą Knorr. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc.

Krok 2

Teraz umieść mięso w brytfance, zakryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 2 h.

Krok 3

Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 30 minut, aby skórka zrobiła się rumiana.

Krok 4

Na sam koniec polej mięso miodem, zwiększ temperaturę do 220 °C i piecz kolejne 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • stypa665 '

    stypa665 ' , 26.11.2019

    dlugo sie tobi ale jest twgo warta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ośmiornica
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej