Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem
łatwe
287 osób zapisało

Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagnięcinę natrzyj oliwą, posiekanymi ziołami, czosnkiem i przyprawą Knorr. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc.
Krok 2
Teraz umieść mięso w brytfance, zakryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 2 h.
Krok 3
Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 30 minut, aby skórka zrobiła się rumiana.
Krok 4
Na sam koniec polej mięso miodem, zwiększ temperaturę do 220 °C i piecz kolejne 10 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej