Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

85 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

382 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

0.5 pęczka

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę natrzyj oliwą, posiekanymi ziołami, czosnkiem i przyprawą Knorr. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc.

Krok 2

Teraz umieść mięso w brytfance, zakryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 2 h.

Krok 3

Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 30 minut, aby skórka zrobiła się rumiana.

Krok 4

Na sam koniec polej mięso miodem, zwiększ temperaturę do 220 °C i piecz kolejne 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • stypa665 '

    stypa665 '

    dlugo sie tobi ale jest twgo warta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej