Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem
łatwe
282 osoby zapisały
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagnięcinę natrzyj oliwą, posiekanymi ziołami, czosnkiem i przyprawą Knorr. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc.
Krok 2
Teraz umieść mięso w brytfance, zakryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 2 h.
Krok 3
Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 30 minut, aby skórka zrobiła się rumiana.
Krok 4
Na sam koniec polej mięso miodem, zwiększ temperaturę do 220 °C i piecz kolejne 10 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej