Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem
łatwe
297 osób zapisało

Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagnięcinę natrzyj oliwą, posiekanymi ziołami, czosnkiem i przyprawą Knorr. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc.
Krok 2
Teraz umieść mięso w brytfance, zakryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 2 h.
Krok 3
Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 30 minut, aby skórka zrobiła się rumiana.
Krok 4
Na sam koniec polej mięso miodem, zwiększ temperaturę do 220 °C i piecz kolejne 10 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej