Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

382 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę natrzyj oliwą, posiekanymi ziołami, czosnkiem i przyprawą Knorr. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc.

Krok 2

Teraz umieść mięso w brytfance, zakryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 2 h.

Krok 3

Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 30 minut, aby skórka zrobiła się rumiana.

Krok 4

Na sam koniec polej mięso miodem, zwiększ temperaturę do 220 °C i piecz kolejne 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • stypa665 '

    stypa665 ' , 26.11.2019

    dlugo sie tobi ale jest twgo warta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona jagnięcina z miodem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej