Bananowe Placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe Placuszki

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

400 mililitrów

2 opakowania

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany zmiksowałam końcówką do przecierania dziecięcych zupek tak, by utworzyły lekko płynną masę.

Krok 2

Do bananów dodałam mleko, brązowy cukier, sól i Fix Puszyste Placki z Jabłkami Knorr, a następnie wszystko razem dokładnie zmieszałam.

Krok 3

Na patelni porządnie rozgrzałam olej i smażyłam na niej placuszki z obu stron, odwracając gdy pięknie urosną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej