
Składniki
200 mililitrów
1 szczypta
400 mililitrów
2 opakowania
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany zmiksowałam końcówką do przecierania dziecięcych zupek tak, by utworzyły lekko płynną masę.
Krok 2
Do bananów dodałam mleko, brązowy cukier, sól i Fix Puszyste Placki z Jabłkami Knorr, a następnie wszystko razem dokładnie zmieszałam.
Krok 3
Na patelni porządnie rozgrzałam olej i smażyłam na niej placuszki z obu stron, odwracając gdy pięknie urosną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej