Bananowe Placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe Placuszki

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

400 mililitrów

2 opakowania

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany zmiksowałam końcówką do przecierania dziecięcych zupek tak, by utworzyły lekko płynną masę.

Krok 2

Do bananów dodałam mleko, brązowy cukier, sól i Fix Puszyste Placki z Jabłkami Knorr, a następnie wszystko razem dokładnie zmieszałam.

Krok 3

Na patelni porządnie rozgrzałam olej i smażyłam na niej placuszki z obu stron, odwracając gdy pięknie urosną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoskie kotleciki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej