Bananowe Placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe Placuszki

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

400 mililitrów

2 opakowania

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany zmiksowałam końcówką do przecierania dziecięcych zupek tak, by utworzyły lekko płynną masę.

Krok 2

Do bananów dodałam mleko, brązowy cukier, sól i Fix Puszyste Placki z Jabłkami Knorr, a następnie wszystko razem dokładnie zmieszałam.

Krok 3

Na patelni porządnie rozgrzałam olej i smażyłam na niej placuszki z obu stron, odwracając gdy pięknie urosną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej