Bananowe Placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe Placuszki

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

400 mililitrów

2 opakowania

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany zmiksowałam końcówką do przecierania dziecięcych zupek tak, by utworzyły lekko płynną masę.

Krok 2

Do bananów dodałam mleko, brązowy cukier, sól i Fix Puszyste Placki z Jabłkami Knorr, a następnie wszystko razem dokładnie zmieszałam.

Krok 3

Na patelni porządnie rozgrzałam olej i smażyłam na niej placuszki z obu stron, odwracając gdy pięknie urosną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe Placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej