Brazylijska „cegła” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brazylijska „cegła”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka i mięso wieprzowe przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa.

Krok 3

Wbij jajko, dodaj ryż, przecier pomidorowy, bulion, majeranek, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Masę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Snikers
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej