Brazylijska „cegła” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brazylijska „cegła”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka i mięso wieprzowe przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa.

Krok 3

Wbij jajko, dodaj ryż, przecier pomidorowy, bulion, majeranek, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Masę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej