
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
500 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka i mięso wieprzowe przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa.
Krok 3
Wbij jajko, dodaj ryż, przecier pomidorowy, bulion, majeranek, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Masę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu pokrój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej