
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
500 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka i mięso wieprzowe przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa.
Krok 3
Wbij jajko, dodaj ryż, przecier pomidorowy, bulion, majeranek, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Masę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu pokrój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej