Brazylijska „cegła” przepis – Zobacz na przepisy.pl

Brazylijska „cegła”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka i mięso wieprzowe przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa.

Krok 3

Wbij jajko, dodaj ryż, przecier pomidorowy, bulion, majeranek, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Masę przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brazylijska „cegła” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik z jogurtów greckich
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej