Brukselka duszona z orzechami laskowymi
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
600 gramów
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy upraż na patelni.
Krok 2
Brukselkę zblanszuj, osusz.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.
Krok 4
Dodaj orzechy i brukselkę. Dopraw estragonem. Duś około 25 minut.
Krok 5
Dopraw cukrem solą i pieprzem. Zdejmij z ognia, dodaj sok i skórkę otartą z cytryny. Wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej