Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
1 szklanka
3 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź.
Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący.
Krok 5
Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej