Składniki
200 gramów
3 plastry
1 sztuka
1 szklanka
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź.
Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący.
Krok 5
Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej