Ryż z łososiem wędzonym, fetą, groszkiem zielonym | Przepisy.pl pixel

Ryż z groszkiem, łososiem i fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 plastry

1 sztuka

1 szklanka

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź.

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie.

Krok 4

Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący.

Krok 5

Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej