Ryż z łososiem wędzonym, fetą, groszkiem zielonym | Przepisy.pl

Ryż z groszkiem, łososiem i fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 plastry

1 sztuka

1 szklanka

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź.

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie.

Krok 4

Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący.

Krok 5

Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej