Ryż z łososiem wędzonym, fetą, groszkiem zielonym | Przepisy.pl pixel

Ryż z groszkiem, łososiem i fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

9

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

1 szklanka

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź.

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie.

Krok 4

Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący.

Krok 5

Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z groszkiem, łososiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej