
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
1 szklanka
3 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź.
Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący.
Krok 5
Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej