Kurczak słodko-kwaśny

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni lub zgrillować.

Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę, pomidora w małe cząstki, podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę.

Krok 3

Kurczaka wymieszać z warzywami, dodać sos ze słoika. Podgrzewać przez kilka minut ciągle mieszając. Podawać z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej