
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
200 gramów
0.5 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni lub zgrillować.
Krok 2
Paprykę pokroić w kostkę, pomidora w małe cząstki, podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę.
Krok 3
Kurczaka wymieszać z warzywami, dodać sos ze słoika. Podgrzewać przez kilka minut ciągle mieszając. Podawać z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej