Kurczak słodko-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-kwaśny

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

5

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni lub zgrillować.

Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę, pomidora w małe cząstki, podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę.

Krok 3

Kurczaka wymieszać z warzywami, dodać sos ze słoika. Podgrzewać przez kilka minut ciągle mieszając. Podawać z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak wolno gotowany
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej