Kurczak słodko-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-kwaśny

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni lub zgrillować.

Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę, pomidora w małe cząstki, podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę.

Krok 3

Kurczaka wymieszać z warzywami, dodać sos ze słoika. Podgrzewać przez kilka minut ciągle mieszając. Podawać z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej