Kurczak słodko-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-kwaśny

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni lub zgrillować.

Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę, pomidora w małe cząstki, podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę.

Krok 3

Kurczaka wymieszać z warzywami, dodać sos ze słoika. Podgrzewać przez kilka minut ciągle mieszając. Podawać z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej