
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 szklanka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz i ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości.

Krok 2
W tym czasie boczek pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni, aż powstaną skwarki.

Krok 3
Po ugotowaniu dopraw ziemniaki łyżką masła i Przyprawą Knorr. Na wierzch nałóż kwaśną śmietanę i posyp skwarkami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Młode ziemniaki z kwaśną śmietaną
Polacy to naród kochający ziemniaki. Niezmiennie od wielu lat znajdujemy się w czołówce państw o najwyższym spożyciu kartofli na mieszkańca, co oznacza, że statystyczny Polak zjada ponad sto kilogramów tego warzywa rocznie. Warto więc znać potrawy, w których ziemniak gra główną rolę. Wielbiciele młodych ziemniaczków twierdzą, że wczesna odmiana ziemniaka smakuje tak doskonale, że można jeść je ugotowane w skórkach same, bez żadnych dodatków, ewentualnie ze szczyptą soli. Aksamitne i delikatne ziemniaczki królują na straganach od późnej wiosny do końca wakacji. To moment, kiedy jeszcze chętniej podajemy w naszych domach to popularne warzywo. Proponujemy wrócić do kulinarnych korzeni i przygotować zapiekankę ziemniaczaną, składającą się jedynie z ziemniaków, kwaśnej i gęstej śmietany oraz kawałeczków boczku. Prostota smaku zauroczy każdego amatora rodzimej kuchni. Niezmiernie ważnym dodatkiem do tej kompozycji jest koperek. Posyp nim obficie zapiekankę i delektuj się jej aromatem.