
Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
20 dekagramów
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Gęś umyj, osusz i natrzyj cebulą, czosnkiem, wszystkimi przyprawami oraz winem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
Krok 3
Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki i wymieszaj z konfiturą.
Krok 4
Gęś napełnij przygotowanym farszem, zaszyj. Masło roztop, wymieszaj z olejem i posmaruj gęś.
Krok 5
Mięso włóż do rękawa i piecz przez 120 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej