Gęś nadziewana gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęś nadziewana gruszkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

20 dekagramów

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Gęś umyj, osusz i natrzyj cebulą, czosnkiem, wszystkimi przyprawami oraz winem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.

Krok 3

Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki i wymieszaj z konfiturą.

Krok 4

Gęś napełnij przygotowanym farszem, zaszyj. Masło roztop, wymieszaj z olejem i posmaruj gęś.

Krok 5

Mięso włóż do rękawa i piecz przez 120 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej