
Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
20 dekagramów
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Gęś umyj, osusz i natrzyj cebulą, czosnkiem, wszystkimi przyprawami oraz winem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
Krok 3
Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki i wymieszaj z konfiturą.
Krok 4
Gęś napełnij przygotowanym farszem, zaszyj. Masło roztop, wymieszaj z olejem i posmaruj gęś.
Krok 5
Mięso włóż do rękawa i piecz przez 120 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej