Gęś nadziewana gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęś nadziewana gruszkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

20 dekagramów

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Gęś umyj, osusz i natrzyj cebulą, czosnkiem, wszystkimi przyprawami oraz winem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.

Krok 3

Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki i wymieszaj z konfiturą.

Krok 4

Gęś napełnij przygotowanym farszem, zaszyj. Masło roztop, wymieszaj z olejem i posmaruj gęś.

Krok 5

Mięso włóż do rękawa i piecz przez 120 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej