Gęś nadziewana gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęś nadziewana gruszkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

20 dekagramów

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Gęś umyj, osusz i natrzyj cebulą, czosnkiem, wszystkimi przyprawami oraz winem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.

Krok 3

Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki i wymieszaj z konfiturą.

Krok 4

Gęś napełnij przygotowanym farszem, zaszyj. Masło roztop, wymieszaj z olejem i posmaruj gęś.

Krok 5

Mięso włóż do rękawa i piecz przez 120 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęś nadziewana gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej