
Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
20 dekagramów
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Gęś umyj, osusz i natrzyj cebulą, czosnkiem, wszystkimi przyprawami oraz winem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
Krok 3
Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki i wymieszaj z konfiturą.
Krok 4
Gęś napełnij przygotowanym farszem, zaszyj. Masło roztop, wymieszaj z olejem i posmaruj gęś.
Krok 5
Mięso włóż do rękawa i piecz przez 120 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej