Chili a’la ROO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili a’la ROO

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż osobno i odłóż.

Krok 2

W rondlu podsmaż mięso mielone i gdy nie będzie już surowe dodaj pomidory z zalewą, sos sojowy, fasolę, cebulę, paprykę i przyprawy, ale tylko połowę chili.

Krok 3

Całość wymieszaj i zalej 3 szklankami bulionu sporządzonego z kostek Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem i resztą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej