Chili a’la ROO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili a’la ROO

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż osobno i odłóż.

Krok 2

W rondlu podsmaż mięso mielone i gdy nie będzie już surowe dodaj pomidory z zalewą, sos sojowy, fasolę, cebulę, paprykę i przyprawy, ale tylko połowę chili.

Krok 3

Całość wymieszaj i zalej 3 szklankami bulionu sporządzonego z kostek Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem i resztą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej