Chili a’la ROO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili a’la ROO

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż osobno i odłóż.

Krok 2

W rondlu podsmaż mięso mielone i gdy nie będzie już surowe dodaj pomidory z zalewą, sos sojowy, fasolę, cebulę, paprykę i przyprawy, ale tylko połowę chili.

Krok 3

Całość wymieszaj i zalej 3 szklankami bulionu sporządzonego z kostek Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem i resztą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej