Chili a’la ROO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili a’la ROO

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż osobno i odłóż.

Krok 2

W rondlu podsmaż mięso mielone i gdy nie będzie już surowe dodaj pomidory z zalewą, sos sojowy, fasolę, cebulę, paprykę i przyprawy, ale tylko połowę chili.

Krok 3

Całość wymieszaj i zalej 3 szklankami bulionu sporządzonego z kostek Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem i resztą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kolorowy makaron
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej