
Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżeczki
1 łyżka
600 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż osobno i odłóż.
Krok 2
W rondlu podsmaż mięso mielone i gdy nie będzie już surowe dodaj pomidory z zalewą, sos sojowy, fasolę, cebulę, paprykę i przyprawy, ale tylko połowę chili.
Krok 3
Całość wymieszaj i zalej 3 szklankami bulionu sporządzonego z kostek Rosół wołowy Knorr.
Krok 4
Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem i resztą chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej