Chili a’la ROO

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

39

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż osobno i odłóż.

Krok 2

W rondlu podsmaż mięso mielone i gdy nie będzie już surowe dodaj pomidory z zalewą, sos sojowy, fasolę, cebulę, paprykę i przyprawy, ale tylko połowę chili.

Krok 3

Całość wymieszaj i zalej 3 szklankami bulionu sporządzonego z kostek Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem i resztą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili a’la ROO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej