Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżeczki
1 łyżka
600 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż osobno i odłóż.
Krok 2
W rondlu podsmaż mięso mielone i gdy nie będzie już surowe dodaj pomidory z zalewą, sos sojowy, fasolę, cebulę, paprykę i przyprawy, ale tylko połowę chili.
Krok 3
Całość wymieszaj i zalej 3 szklankami bulionu sporządzonego z kostek Rosół wołowy Knorr.
Krok 4
Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem i resztą chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej