Makaron z tuńczykiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

5

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 2

Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.

Krok 3

Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.

Krok 4

Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.

Krok 5

Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Mateusz Rosadziński

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej