Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

5

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 2

Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.

Krok 3

Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.

Krok 4

Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.

Krok 5

Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Mateusz Rosadziński

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej