PRZEPISY.PL
Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - autor: Mateusz Rosadziński

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

  • 15
  • 2
  • Łatwe
  • 0
26
osób dodało do Mniamlisty
26
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • makaron Tagiatelle gniazdka3 szt
  • tuńczyk w sosie własnym1 szt
  • kukurydza konserwowa puszka1 szt
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    1 łyżka
  • czerwona cebula1 szt
  • czosnek ząbek3 szt
  • śmietana 12% 4 łyżki
  • natka pietruszki1 pęczek
  • szczypiorek1 pęczek
  • sól i pieprz1 szczypta
  • chili 1 szczypta
  • oliwa3 łyżki
  • Krok 1

    Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
  • Krok 2

    Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.
  • Krok 3

    Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.
  • Krok 4

    Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.
  • Krok 5

    Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

37
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
518
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
116
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
17
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe