
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 2
Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.
Krok 3
Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.
Krok 4
Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.
Krok 5
Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej