
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 2
Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.
Krok 3
Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.
Krok 4
Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.
Krok 5
Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej