Makaron z tuńczykiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

5

26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 2

Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.

Krok 3

Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.

Krok 4

Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.

Krok 5

Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Mateusz Rosadziński

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej