Wegetariański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżeczki

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełki soi oraz cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Jajka roztrzep, dodaj sól, sos sojowy, kiełki soi, pieczarki, cebulę, pietruszkę i selera. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Masę wlej do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj i piecz około 15 min w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Zdejmij przykrycie, na wierzchu ułóż zieloną fasolkę i piecz jeszcze 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej