Wegetariański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżeczki

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełki soi oraz cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Jajka roztrzep, dodaj sól, sos sojowy, kiełki soi, pieczarki, cebulę, pietruszkę i selera. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Masę wlej do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj i piecz około 15 min w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Zdejmij przykrycie, na wierzchu ułóż zieloną fasolkę i piecz jeszcze 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej