Wegetariański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżeczki

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełki soi oraz cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Jajka roztrzep, dodaj sól, sos sojowy, kiełki soi, pieczarki, cebulę, pietruszkę i selera. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Masę wlej do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj i piecz około 15 min w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Zdejmij przykrycie, na wierzchu ułóż zieloną fasolkę i piecz jeszcze 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej