Składniki
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
50 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę, cielęcinę oraz słoninę i cebulę drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Wymieszaj z dodatkiem miękiszu z bułki namoczonej w mleku i odciśniętym. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Królika napełnij przygotowanym nadzieniem. Obrumień na oleju. Podlej połowa wina, dodaj zieleninę. Duś około 1 godziny.
Krok 4
Wyjmij gotowego królika, do sosu dolej resztę wina, zagotuj, przypraw. Królika pokrój, polej sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej