Królik faszerowany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę, cielęcinę oraz słoninę i cebulę drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Wymieszaj z dodatkiem miękiszu z bułki namoczonej w mleku i odciśniętym. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Królika napełnij przygotowanym nadzieniem. Obrumień na oleju. Podlej połowa wina, dodaj zieleninę. Duś około 1 godziny.

Krok 4

Wyjmij gotowego królika, do sosu dolej resztę wina, zagotuj, przypraw. Królika pokrój, polej sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej