Królik faszerowany przepis – Zobacz na przepisy.pl

Królik faszerowany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę, cielęcinę oraz słoninę i cebulę drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Wymieszaj z dodatkiem miękiszu z bułki namoczonej w mleku i odciśniętym. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Królika napełnij przygotowanym nadzieniem. Obrumień na oleju. Podlej połowa wina, dodaj zieleninę. Duś około 1 godziny.

Krok 4

Wyjmij gotowego królika, do sosu dolej resztę wina, zagotuj, przypraw. Królika pokrój, polej sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szpinak z papryką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej