
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
50 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę, cielęcinę oraz słoninę i cebulę drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Wymieszaj z dodatkiem miękiszu z bułki namoczonej w mleku i odciśniętym. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Królika napełnij przygotowanym nadzieniem. Obrumień na oleju. Podlej połowa wina, dodaj zieleninę. Duś około 1 godziny.
Krok 4
Wyjmij gotowego królika, do sosu dolej resztę wina, zagotuj, przypraw. Królika pokrój, polej sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej