Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
4 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj drobno posiekaną cebulę, chilli i kolendrę.
Krok 2
Do drugiej miski wbij jajka i dobrze roztrzep.
Krok 3
Wymieszaj cebulę z jajkami. Dodaj sól.
Krok 4
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i powoli wlej ciasto łyżką wazową.
Krok 5
Smaż z obydwu stron, dociskając szpatułką. Zdejmij z patelni gdy będzie miał złocistobrązową barwę.
Krok 6
Postępuj podobnie z resztą ciasta.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej