Indyjski omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj drobno posiekaną cebulę, chilli i kolendrę.

Krok 2

Do drugiej miski wbij jajka i dobrze roztrzep.

Krok 3

Wymieszaj cebulę z jajkami. Dodaj sól.

Krok 4

Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i powoli wlej ciasto łyżką wazową.

Krok 5

Smaż z obydwu stron, dociskając szpatułką. Zdejmij z patelni gdy będzie miał złocistobrązową barwę.

Krok 6

Postępuj podobnie z resztą ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej