
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
80 dekagramów
1 sztuka
1.5 szklanki
1 łyżka
40 dekagramów
1 opakowanie
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz dokładnie polędwiczki. Następnie oprósz je mąką i obsmaż ze wszystkich stron na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy.

Krok 2
Rozpuść kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wlej bulion do garnka, po czym przełóż do niego podsmażone polędwiczki i duś całość przez 10 minut.

Krok 3
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej warzywa. Dopraw do smaku tymiankiem, pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne), po czym dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Posiekaj drobno orzeszki i dodaj je do warzyw.

Krok 5
Podgrzej gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 6
Polędwiczki wyjmij z sosu i pokrój w skośne plastry. Ułóż je na talerzach i polej sosem powstałym podczas gotowania. Podawaj z ciepłymi gnocchi oraz warzywami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe z gnocchi
„Gnocchi” to liczba mnoga od włoskiego słowa „gnocco”, co oznacza „grudę”. Jest to typowa potrawa codziennej kuchni włoskiej, przypominająca w smaku polskie kopytka, ale podana w nieco inny sposób. Gnocchi równie dobrze sprawdzają się jako kompletne danie główne polane pomidorowym sosem lub pesto, jak i dodatek do mięsa. W tej drugiej wersji doskonale komponują się z podsmażanymi i duszonymi polędwiczkami, pokrajanymi w skośne pasy. Zwieńczeniem obiadu są sezonowe warzywa podsmażane na oliwie. Aby uatrakcyjnić ich smak, posyp je drobno posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Całość podawaj na gorąco. Stworzona kompozycja smaków jest łatwa i szybka w przygotowaniu, dlatego poleca się ją szczególnie zabieganym, zapracowanym osobom, lubiącym nieskomplikowane, ale ciekawe rozwiązania kulinarne.