PRZEPISY.PL

Gnocchi czyli włoskie kopytka smakują wspaniale z soczystą polędwiczką wieprzową i warzywami.

Polędwiczki wieprzowe z gnocchi - autor: przepisy.pl

Polędwiczki wieprzowe z gnocchi

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
236
osób dodało do Mniamlisty
236
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe80 dkg
  • Bulion grzybowy Knorr
    1 szt
  • warzywa sezonowe40 dkg
  • opakowanie włoskich gnocchi1 opak
  • orzeszki ziemne1 łyżka
  • tymianek suszony0.5 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • mąka2 łyżki
  • oliwa z oliwek3 łyżki
  • woda- wrzątek1.5 szklanki
  • sól do smaku
Polędwiczki wieprzowe z gnocchi – krok 1

Krok 1

Umyj i osusz dokładnie polędwiczki. Następnie oprósz je mąką i obsmaż ze wszystkich stron na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy.
Polędwiczki wieprzowe z gnocchi – krok 2

Krok 2

Rozpuść kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wlej bulion do garnka, po czym przełóż do niego podsmażone polędwiczki i duś całość przez 10 minut.
Polędwiczki wieprzowe z gnocchi – krok 3

Krok 3

Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej warzywa. Dopraw do smaku tymiankiem, pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne), po czym dokładnie wymieszaj.
Polędwiczki wieprzowe z gnocchi – krok 4

Krok 4

Posiekaj drobno orzeszki i dodaj je do warzyw.
Polędwiczki wieprzowe z gnocchi – krok 5

Krok 5

Podgrzej gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Polędwiczki wieprzowe z gnocchi – krok 6

Krok 6

Polędwiczki wyjmij z sosu i pokrój w skośne plastry. Ułóż je na talerzach i polej sosem powstałym podczas gotowania. Podawaj z ciepłymi gnocchi oraz warzywami.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

216
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
292
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
222
osoby dodały do Mniamlisty
45''
8
Średnie
280
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe