
Składniki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
250 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
200 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i pozbaw skórki, jabłka obierz i wszystko pokrój w kostkę.
Krok 2
Dodaj pokrojone w półplasterki banany oraz migdały .
Krok 3
Majonez wymieszaj ze skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i winem. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem.
Krok 4
sałatkę wymieszaj z sosem Sałatkę pomidorową z jabłkami przełóż do salaterki i udekoruj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej