Sałatka pomidorowa z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa z jabłkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

250 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

200 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i pozbaw skórki, jabłka obierz i wszystko pokrój w kostkę.

Krok 2

Dodaj pokrojone w półplasterki banany oraz migdały .

Krok 3

Majonez wymieszaj ze skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i winem. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem.

Krok 4

sałatkę wymieszaj z sosem Sałatkę pomidorową z jabłkami przełóż do salaterki i udekoruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Sałatka pomidorowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej