Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym

Autor: Ada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 garść

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

150 gramów

0.5 słoika

180 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę kuskus zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia

Krok 2

Warzywa umyć, pokroić ogórka oraz suszone pomidory

Krok 3

Przygotować sos: wszystkie składniki (bazylia, cebula, sok z cytryny, oliwa z oliwek, majonez, miód, przyprawy) zblendować na gładką masę

Krok 4

Układać na talerzu w następującej kolejności: rukola, kuskus, suszone pomidory, ogórek, ser i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej