Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 garść
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
150 gramów
0.5 słoika
180 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę kuskus zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia
Krok 2
Warzywa umyć, pokroić ogórka oraz suszone pomidory
Krok 3
Przygotować sos: wszystkie składniki (bazylia, cebula, sok z cytryny, oliwa z oliwek, majonez, miód, przyprawy) zblendować na gładką masę
Krok 4
Układać na talerzu w następującej kolejności: rukola, kuskus, suszone pomidory, ogórek, ser i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























