Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 garść
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
150 gramów
0.5 słoika
180 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę kuskus zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia
Krok 2
Warzywa umyć, pokroić ogórka oraz suszone pomidory
Krok 3
Przygotować sos: wszystkie składniki (bazylia, cebula, sok z cytryny, oliwa z oliwek, majonez, miód, przyprawy) zblendować na gładką masę
Krok 4
Układać na talerzu w następującej kolejności: rukola, kuskus, suszone pomidory, ogórek, ser i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej