Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym

Autor: Ada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 garść

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

150 gramów

0.5 słoika

180 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę kuskus zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia

Krok 2

Warzywa umyć, pokroić ogórka oraz suszone pomidory

Krok 3

Przygotować sos: wszystkie składniki (bazylia, cebula, sok z cytryny, oliwa z oliwek, majonez, miód, przyprawy) zblendować na gładką masę

Krok 4

Układać na talerzu w następującej kolejności: rukola, kuskus, suszone pomidory, ogórek, ser i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Risotto z prawdziwkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej