Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym

Autor: Ada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 garść

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

150 gramów

0.5 słoika

180 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę kuskus zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia

Krok 2

Warzywa umyć, pokroić ogórka oraz suszone pomidory

Krok 3

Przygotować sos: wszystkie składniki (bazylia, cebula, sok z cytryny, oliwa z oliwek, majonez, miód, przyprawy) zblendować na gładką masę

Krok 4

Układać na talerzu w następującej kolejności: rukola, kuskus, suszone pomidory, ogórek, ser i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej