Sałatka z kaszą kuskus i ogórkiem w sosie bazyliowym
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 garść
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
150 gramów
0.5 słoika
180 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę kuskus zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia
Krok 2
Warzywa umyć, pokroić ogórka oraz suszone pomidory
Krok 3
Przygotować sos: wszystkie składniki (bazylia, cebula, sok z cytryny, oliwa z oliwek, majonez, miód, przyprawy) zblendować na gładką masę
Krok 4
Układać na talerzu w następującej kolejności: rukola, kuskus, suszone pomidory, ogórek, ser i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej