Peklowana golonka z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Peklowana golonka z pieca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

1 łyżeczka

3 ziarna

5 ziaren

2 szklanki

1.5 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opalamy i skrobiemy . Myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw do peklowania. Owijamy folią i chłodzimy 3 dni. Płuczemy.

Krok 2

Golonki zalewamy wrzątkiem . Dodajemy sól, liście, ziele i pieprz. Gotujemy 90 minut na małym ogniu. Włoszczyznę oczyszczamy i dodajemy do mięsa. Gotujemy około 30 minut.

Krok 3

Golonki wyjmujemy, kości usuwamy. Mięso nacieramy kminkiem. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 220 stopni C, Co jakiś czas obracając i polewając piwem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej