Peklowana golonka z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Peklowana golonka z pieca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 ziarna

3 sztuki

1.5 łyżki

5 ziaren

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opalamy i skrobiemy . Myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw do peklowania. Owijamy folią i chłodzimy 3 dni. Płuczemy.

Krok 2

Golonki zalewamy wrzątkiem . Dodajemy sól, liście, ziele i pieprz. Gotujemy 90 minut na małym ogniu. Włoszczyznę oczyszczamy i dodajemy do mięsa. Gotujemy około 30 minut.

Krok 3

Golonki wyjmujemy, kości usuwamy. Mięso nacieramy kminkiem. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 220 stopni C, Co jakiś czas obracając i polewając piwem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej