Peklowana golonka z pieca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

1 łyżeczka

3 ziarna

5 ziaren

2 szklanki

1.5 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opalamy i skrobiemy . Myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw do peklowania. Owijamy folią i chłodzimy 3 dni. Płuczemy.

Krok 2

Golonki zalewamy wrzątkiem . Dodajemy sól, liście, ziele i pieprz. Gotujemy 90 minut na małym ogniu. Włoszczyznę oczyszczamy i dodajemy do mięsa. Gotujemy około 30 minut.

Krok 3

Golonki wyjmujemy, kości usuwamy. Mięso nacieramy kminkiem. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 220 stopni C, Co jakiś czas obracając i polewając piwem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej