Peklowana golonka z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Peklowana golonka z pieca

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 ziarna

3 sztuki

1.5 łyżki

5 ziaren

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opalamy i skrobiemy . Myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw do peklowania. Owijamy folią i chłodzimy 3 dni. Płuczemy.

Krok 2

Golonki zalewamy wrzątkiem . Dodajemy sól, liście, ziele i pieprz. Gotujemy 90 minut na małym ogniu. Włoszczyznę oczyszczamy i dodajemy do mięsa. Gotujemy około 30 minut.

Krok 3

Golonki wyjmujemy, kości usuwamy. Mięso nacieramy kminkiem. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 220 stopni C, Co jakiś czas obracając i polewając piwem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Peklowana golonka z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej