Ryba gotowana w Wermucie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba gotowana w Wermucie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

heart
65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 mililitrów

10 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

3 ziarna

3 ziarna

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i osusz. Usuń z niej ości i pokrój na 4 filety.

Ryba gotowana w Wermucie - Krok 1

Krok 2

Koper włoski i pasternak pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w garnku, zalej wermutem, dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i pieprz) oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość uzupełnij 300 mililitrami wody i doprowadź do wrzenia. Wszystko gotuj około 5 minut.

Ryba gotowana w Wermucie - Krok 2

Krok 3

Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, a następnie zalej ugotowanym z warzywami bulionem.

Ryba gotowana w Wermucie - Krok 3

Krok 4

Do naczynia dodaj pokrojone wcześniej pomidory i czosnek oraz posiekaną bazylię. Całość zalej oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Danie podawaj z opieczoną bagietką.

Ryba gotowana w Wermucie - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Kończak

    Aleksandra Kończak , 14.01.2017

    wermut wytrawny? ja dałam 1:1 , i to chyba było właśnie to, ryba pyszna. dobrze byłoby dołączyć info nt wina. większości kojarzy się z słodkim. wytrawny wermut ciągle trudny do kupienia. Nawet sprzedawcy nie zawsze wiedzą , że jest takowy. acha - robiłam sandacza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba gotowana w Wermucie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba gotowana w Wermucie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba gotowana w Wermucie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba gotowana w Wermucie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba gotowana w Wermucie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba gotowana w Wermucie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba gotowana w Wermucie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba gotowana w Wermucie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba po marynarsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba gotowana w WermucieRyba gotowana w Wermucie

Rybę umyj i osusz. Usuń z niej ości i pokrój na 4 filety.