
Składniki
400 gramów
1 sztuka
100 gramów
50 mililitrów
10 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
200 gramów
2 sztuki
3 ziarna
3 ziarna
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj i osusz. Usuń z niej ości i pokrój na 4 filety.

Krok 2
Koper włoski i pasternak pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w garnku, zalej wermutem, dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i pieprz) oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość uzupełnij 300 mililitrami wody i doprowadź do wrzenia. Wszystko gotuj około 5 minut.

Krok 3
Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, a następnie zalej ugotowanym z warzywami bulionem.

Krok 4
Do naczynia dodaj pokrojone wcześniej pomidory i czosnek oraz posiekaną bazylię. Całość zalej oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Danie podawaj z opieczoną bagietką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej