Pstrąg z ziemniaczaną łuską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z ziemniaczaną łuską

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyc wypatroszyc,wyczyscic z łusek.Osuszyc i natrzec z zewnątrz i od wewnątrz solą.Odstawic na 10 minut.

Krok 2

Umyc i obrac małe ziemniaki.Pokroic je w cienkie talarki.Do wnętrza pstrąga włożyc natkę pietruszki,pokruszoną mini kosteczkę czosnek,oraz przyprawę Delikat.Opruszyc go świeżo zmielonym pieprzem.Przygotowac papier do pieczenia.Z nie wielkiego kawałka zrobic paczuszkę w środek połozyc rybę,na wierzch ulozyc plasterki ziemniaka tak jak łuski.Polac oliwą z oliwek i delikatnie zamknąc paczuszkę sznurkiem.Piec w piekarniku w temp.180st około 30-35 minut.

Krok 3

Mały słoiczek kaszubskiej dyni w octcie zmiksowac z ugotowanymi ciepłymi ziemniakami.Dodac 2 łyżki śmietany 36%,wymieszac.Puree podawac z rybą oraz sezonowymi warzywami.Smacznego:)

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Burritos
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej