Pstrąg z ziemniaczaną łuską

Autor: supermama supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyc wypatroszyc,wyczyscic z łusek.Osuszyc i natrzec z zewnątrz i od wewnątrz solą.Odstawic na 10 minut.

Krok 2

Umyc i obrac małe ziemniaki.Pokroic je w cienkie talarki.Do wnętrza pstrąga włożyc natkę pietruszki,pokruszoną mini kosteczkę czosnek,oraz przyprawę Delikat.Opruszyc go świeżo zmielonym pieprzem.Przygotowac papier do pieczenia.Z nie wielkiego kawałka zrobic paczuszkę w środek połozyc rybę,na wierzch ulozyc plasterki ziemniaka tak jak łuski.Polac oliwą z oliwek i delikatnie zamknąc paczuszkę sznurkiem.Piec w piekarniku w temp.180st około 30-35 minut.

Krok 3

Mały słoiczek kaszubskiej dyni w octcie zmiksowac z ugotowanymi ciepłymi ziemniakami.Dodac 2 łyżki śmietany 36%,wymieszac.Puree podawac z rybą oraz sezonowymi warzywami.Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej