Pstrąg z ziemniaczaną łuską przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pstrąg z ziemniaczaną łuską

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyc wypatroszyc,wyczyscic z łusek.Osuszyc i natrzec z zewnątrz i od wewnątrz solą.Odstawic na 10 minut.

Krok 2

Umyc i obrac małe ziemniaki.Pokroic je w cienkie talarki.Do wnętrza pstrąga włożyc natkę pietruszki,pokruszoną mini kosteczkę czosnek,oraz przyprawę Delikat.Opruszyc go świeżo zmielonym pieprzem.Przygotowac papier do pieczenia.Z nie wielkiego kawałka zrobic paczuszkę w środek połozyc rybę,na wierzch ulozyc plasterki ziemniaka tak jak łuski.Polac oliwą z oliwek i delikatnie zamknąc paczuszkę sznurkiem.Piec w piekarniku w temp.180st około 30-35 minut.

Krok 3

Mały słoiczek kaszubskiej dyni w octcie zmiksowac z ugotowanymi ciepłymi ziemniakami.Dodac 2 łyżki śmietany 36%,wymieszac.Puree podawac z rybą oraz sezonowymi warzywami.Smacznego:)

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z ziemniaczaną łuską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej