
Składniki
250 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, ugotuj i przełóż do miski.
Krok 2
Rybę ugotuj pod przykryciem, odsącz i połącz z ziemniakami.
Krok 3
Wszystko rozdrobnij widelcem, dodaj kaszę i śmietanę.
Krok 4
Uformuj małe okrągłe kotleciki, obtocz je w jajku i tartej bułce, a następnie usmaż na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej