Pstrąg z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, wymyj, osusz i skrop sokiem cytrynowym. Posól i posyp pieprzem.

Krok 2

Zioła wymieszaj z roztartym czosnkiem.

Krok 3

Tak przygotowaną mieszaniną natrzyj ryby i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Piecz na tacce aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka w piwie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej