Pstrąg z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, wymyj, osusz i skrop sokiem cytrynowym. Posól i posyp pieprzem.

Krok 2

Zioła wymieszaj z roztartym czosnkiem.

Krok 3

Tak przygotowaną mieszaniną natrzyj ryby i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 4

Piecz na tacce aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia zapiekana z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej