Składniki
null
null
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę wypatrosz, wymyj, osusz i skrop sokiem cytrynowym. Posól i posyp pieprzem.
Krok 2
Zioła wymieszaj z roztartym czosnkiem.
Krok 3
Tak przygotowaną mieszaniną natrzyj ryby i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Piecz na tacce aluminiowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej