Indyk z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz. Marynatę do kurczaka Knorr połącz z sokiem z cytryny, posiekana bazylią i oliwą.

Krok 2

Nasmaruj mięso marynatą i odstaw na 4 godziny do lodówki.

Krok 3

Na patelni przyrumień mięso, następnie skrop obficie sokiem z ananasa. Piecz w foliowym woreczku lub folii aluminiowej 90 minut w temp. 180 stopni.

Krok 4

Upieczone piersi z indyka pokrój w plastry i udekoruj plastrami ananasa wypełnionymi konfiturą/dżemem z żurawin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej