Indyk z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz. Marynatę do kurczaka Knorr połącz z sokiem z cytryny, posiekana bazylią i oliwą.

Krok 2

Nasmaruj mięso marynatą i odstaw na 4 godziny do lodówki.

Krok 3

Na patelni przyrumień mięso, następnie skrop obficie sokiem z ananasa. Piecz w foliowym woreczku lub folii aluminiowej 90 minut w temp. 180 stopni.

Krok 4

Upieczone piersi z indyka pokrój w plastry i udekoruj plastrami ananasa wypełnionymi konfiturą/dżemem z żurawin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej