
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz. Marynatę do kurczaka Knorr połącz z sokiem z cytryny, posiekana bazylią i oliwą.
Krok 2
Nasmaruj mięso marynatą i odstaw na 4 godziny do lodówki.
Krok 3
Na patelni przyrumień mięso, następnie skrop obficie sokiem z ananasa. Piecz w foliowym woreczku lub folii aluminiowej 90 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4
Upieczone piersi z indyka pokrój w plastry i udekoruj plastrami ananasa wypełnionymi konfiturą/dżemem z żurawin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej