Indyk z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz. Marynatę do kurczaka Knorr połącz z sokiem z cytryny, posiekana bazylią i oliwą.

Krok 2

Nasmaruj mięso marynatą i odstaw na 4 godziny do lodówki.

Krok 3

Na patelni przyrumień mięso, następnie skrop obficie sokiem z ananasa. Piecz w foliowym woreczku lub folii aluminiowej 90 minut w temp. 180 stopni.

Krok 4

Upieczone piersi z indyka pokrój w plastry i udekoruj plastrami ananasa wypełnionymi konfiturą/dżemem z żurawin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej