Indyk z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz. Marynatę do kurczaka Knorr połącz z sokiem z cytryny, posiekana bazylią i oliwą.

Krok 2

Nasmaruj mięso marynatą i odstaw na 4 godziny do lodówki.

Krok 3

Na patelni przyrumień mięso, następnie skrop obficie sokiem z ananasa. Piecz w foliowym woreczku lub folii aluminiowej 90 minut w temp. 180 stopni.

Krok 4

Upieczone piersi z indyka pokrój w plastry i udekoruj plastrami ananasa wypełnionymi konfiturą/dżemem z żurawin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej