
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz. Marynatę do kurczaka Knorr połącz z sokiem z cytryny, posiekana bazylią i oliwą.
Krok 2
Nasmaruj mięso marynatą i odstaw na 4 godziny do lodówki.
Krok 3
Na patelni przyrumień mięso, następnie skrop obficie sokiem z ananasa. Piecz w foliowym woreczku lub folii aluminiowej 90 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4
Upieczone piersi z indyka pokrój w plastry i udekoruj plastrami ananasa wypełnionymi konfiturą/dżemem z żurawin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej