
Składniki
600 gramów
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
100 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i zetrzyj na grubej tarce. Podsmaż na oleju.
Krok 2
Natkę pietruszki i czosnek posiekaj. Dodaj do pieczarek wraz z pozostałymi ziołami i wymieszaj.
Krok 3
Każdą pierś z kurczaka rozetnij tak by powstała kieszonka i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 4
Każdą kieszonkę faszeruj pieczarkami.
Krok 5
Porcje mięsa panieruj w mące, jajku i płatkach migdałowych.
Krok 6
Smaż na lekko rozgrzanym oleju pod przykryciem na małym ogniu by uzyskały złoty kolor.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































