Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

100 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i zetrzyj na grubej tarce. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Natkę pietruszki i czosnek posiekaj. Dodaj do pieczarek wraz z pozostałymi ziołami i wymieszaj.

Krok 3

Każdą pierś z kurczaka rozetnij tak by powstała kieszonka i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 4

Każdą kieszonkę faszeruj pieczarkami.

Krok 5

Porcje mięsa panieruj w mące, jajku i płatkach migdałowych.

Krok 6

Smaż na lekko rozgrzanym oleju pod przykryciem na małym ogniu by uzyskały złoty kolor.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej