Składniki
600 gramów
2 łyżki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i zetrzyj na grubej tarce. Podsmaż na oleju.
Krok 2
Natkę pietruszki i czosnek posiekaj. Dodaj do pieczarek wraz z pozostałymi ziołami i wymieszaj.
Krok 3
Każdą pierś z kurczaka rozetnij tak by powstała kieszonka i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 4
Każdą kieszonkę faszeruj pieczarkami.
Krok 5
Porcje mięsa panieruj w mące, jajku i płatkach migdałowych.
Krok 6
Smaż na lekko rozgrzanym oleju pod przykryciem na małym ogniu by uzyskały złoty kolor.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej