Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

100 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i zetrzyj na grubej tarce. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Natkę pietruszki i czosnek posiekaj. Dodaj do pieczarek wraz z pozostałymi ziołami i wymieszaj.

Krok 3

Każdą pierś z kurczaka rozetnij tak by powstała kieszonka i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 4

Każdą kieszonkę faszeruj pieczarkami.

Krok 5

Porcje mięsa panieruj w mące, jajku i płatkach migdałowych.

Krok 6

Smaż na lekko rozgrzanym oleju pod przykryciem na małym ogniu by uzyskały złoty kolor.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szarlotka z kokosem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej