
Składniki
600 gramów
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
100 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i zetrzyj na grubej tarce. Podsmaż na oleju.
Krok 2
Natkę pietruszki i czosnek posiekaj. Dodaj do pieczarek wraz z pozostałymi ziołami i wymieszaj.
Krok 3
Każdą pierś z kurczaka rozetnij tak by powstała kieszonka i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 4
Każdą kieszonkę faszeruj pieczarkami.
Krok 5
Porcje mięsa panieruj w mące, jajku i płatkach migdałowych.
Krok 6
Smaż na lekko rozgrzanym oleju pod przykryciem na małym ogniu by uzyskały złoty kolor.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej