Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i zetrzyj na grubej tarce. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Natkę pietruszki i czosnek posiekaj. Dodaj do pieczarek wraz z pozostałymi ziołami i wymieszaj.

Krok 3

Każdą pierś z kurczaka rozetnij tak by powstała kieszonka i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 4

Każdą kieszonkę faszeruj pieczarkami.

Krok 5

Porcje mięsa panieruj w mące, jajku i płatkach migdałowych.

Krok 6

Smaż na lekko rozgrzanym oleju pod przykryciem na małym ogniu by uzyskały złoty kolor.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej