Flądra smażona

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flądrę oczyścić. 1 łyżeczkę przyprawy Knorr wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny i 2 łyżkami oliwy. Marynatą nasmarować rybę. Włożyć do lodówki na 3 godziny.

Krok 2

Smażyć flądrę na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.

Krok 3

Podawać ze zdecydowaną w smaku surówką, np. surówką "2 selery" http://www.przepisy.pl/przepis/surowka-2-selery

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej