Flądra smażona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra smażona

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flądrę oczyścić. 1 łyżeczkę przyprawy Knorr wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny i 2 łyżkami oliwy. Marynatą nasmarować rybę. Włożyć do lodówki na 3 godziny.

Krok 2

Smażyć flądrę na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.

Krok 3

Podawać ze zdecydowaną w smaku surówką, np. surówką "2 selery" http://www.przepisy.pl/przepis/surowka-2-selery

3

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 24.06.2021

    TAK. Smażoną flądrę w ciekawej postaci postanowiłam zaserwować. Dlatego SZASZŁYKÓW z flądry, przekładanej grillowanymi warzywami nie będzie na mym stole brakować. Do tego sałatkę z brokułów, z prażonymi migdałami i serem feta proponuję. Będzie MAX kolorowo, zdrowo i pysznie – gwarantuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK. Ja lubię taką rybkę w mące panierować i taką usmażoną flądrą gości częstować! Często podaję z dodatkiem cytrynowej trawy, dla aromatu i lepszej strawy. Surówka z marchwi i kwaśnego jabłuszka - dziecku i mężowi aż trzęsą się uszka :) Polecamy !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 11.06.2021

    TAK. Flądrę przyrządzimy, domowników smakami zachwycimy. Marynatę zrobię z cytryny, rozmarynu, czosnku, oliwy, pieprzu soli - nasmaruję rybkę do woli. Ryba z dwie godziny w lodówce będzie leżała, aby była smaczna i wszystkim zasmakowała. W piekarniku ładnie się upiecze i z surówką będę ją podawała - ależ będę się później zajadała. 

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piramidka z kurczaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej