Flądra smażona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra smażona

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flądrę oczyścić. 1 łyżeczkę przyprawy Knorr wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny i 2 łyżkami oliwy. Marynatą nasmarować rybę. Włożyć do lodówki na 3 godziny.

Krok 2

Smażyć flądrę na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.

Krok 3

Podawać ze zdecydowaną w smaku surówką, np. surówką "2 selery" http://www.przepisy.pl/przepis/surowka-2-selery

3

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 24.06.2021

    TAK. Smażoną flądrę w ciekawej postaci postanowiłam zaserwować. Dlatego SZASZŁYKÓW z flądry, przekładanej grillowanymi warzywami nie będzie na mym stole brakować. Do tego sałatkę z brokułów, z prażonymi migdałami i serem feta proponuję. Będzie MAX kolorowo, zdrowo i pysznie – gwarantuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK. Ja lubię taką rybkę w mące panierować i taką usmażoną flądrą gości częstować! Często podaję z dodatkiem cytrynowej trawy, dla aromatu i lepszej strawy. Surówka z marchwi i kwaśnego jabłuszka - dziecku i mężowi aż trzęsą się uszka :) Polecamy !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 11.06.2021

    TAK. Flądrę przyrządzimy, domowników smakami zachwycimy. Marynatę zrobię z cytryny, rozmarynu, czosnku, oliwy, pieprzu soli - nasmaruję rybkę do woli. Ryba z dwie godziny w lodówce będzie leżała, aby była smaczna i wszystkim zasmakowała. W piekarniku ładnie się upiecze i z surówką będę ją podawała - ależ będę się później zajadała. 

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej