Pieczeń cielęca z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń cielęca z estragonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej dokładnie mieszamy z estragonem. Smarujemy nim mięso, posypujemy cukrem i odkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Obsmażamy mięso z wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie dusimy pod przykryciem na małym ogniu, podlewając mięso wodą z winem.

Krok 3

Gdy pieczeń będzie miękka doprawiamy powstały sos solą, pieprzem oraz przyprawą w płynie Delikat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej