
Składniki
1 kilogram
150 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Olej dokładnie mieszamy z estragonem. Smarujemy nim mięso, posypujemy cukrem i odkładamy na noc do lodówki.
Krok 2
Obsmażamy mięso z wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie dusimy pod przykryciem na małym ogniu, podlewając mięso wodą z winem.
Krok 3
Gdy pieczeń będzie miękka doprawiamy powstały sos solą, pieprzem oraz przyprawą w płynie Delikat.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej