Pieczeń cielęca z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń cielęca z estragonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej dokładnie mieszamy z estragonem. Smarujemy nim mięso, posypujemy cukrem i odkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Obsmażamy mięso z wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie dusimy pod przykryciem na małym ogniu, podlewając mięso wodą z winem.

Krok 3

Gdy pieczeń będzie miękka doprawiamy powstały sos solą, pieprzem oraz przyprawą w płynie Delikat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej