Pieczeń cielęca z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń cielęca z estragonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej dokładnie mieszamy z estragonem. Smarujemy nim mięso, posypujemy cukrem i odkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Obsmażamy mięso z wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie dusimy pod przykryciem na małym ogniu, podlewając mięso wodą z winem.

Krok 3

Gdy pieczeń będzie miękka doprawiamy powstały sos solą, pieprzem oraz przyprawą w płynie Delikat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń cielęca z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej