
Składniki
1 opakowanie
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 pęczek
400 mililitrów
400 mililitrów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jasną część cebulki dymki pokrój w kostkę. Podobnie pokrój boczek. Kurczaka w większą kostkę o boku 1 cm.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę oraz boczek. Gdy będą rumiane, dodaj również kurczaka.
Krok 3
Następnie wlej wodę, śmietankę i dodaj Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w wodzie. Gdy będzie gotowy, odcedź go i natychmiast przełóż do sosu.
Krok 5
Całość gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 6
Szczypiorek posiekaj. Gotowy makaron podawaj posypany posiekanym szczypiorkiem z dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i boczkiem
Makaron doskonale komponuje się z kremowymi, gęstymi sosami, zarówno w wersji mięsnej, jak i warzywnej. Przygotowany z kurczakiem oraz boczkiem z dodatkiem cebuli dymki i śmietany sprawdzi się jako smaczny, prosty obiad. To danie, które przypomina nieco spaghetti carbonara. Jego przyrządzanie rozpocznij od podsmażenia cebuli i boczku, a następnie dodaj do nich pokrojonego kurczaka. Smażenie wydobędzie smak mięsa i doda mu wyrazistości. Duszone następnie w sosie przygotowanym ze śmietany oraz przypraw stanie się soczyste i bardzo delikatne. Tak przyrządzonego kurczaka podawaj z makaronem cellentani (skręcona rurka). Ugotuj go al dente, a kiedy będzie gotowy, dołącz do sosu z mięsem i duś jeszcze przez chwilę. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem. Możesz go też zastąpić płatkami parmezanu lub startym żółtym serem. Potrawa będzie wyśmienita, jeśli dodasz do niej zielony groszek albo pieczarki. Makaron z kurczakiem i boczkiem serwuj z ziołowymi grzankami lub roszponką z oliwą i czosnkiem. Koniecznie wypróbuj ten przepis.