Krewetki w maśle ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w maśle ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

60 gramów

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki posiekaj, a czosnek zmiażdż i dopraw solą.

Krok 2

Krewetki wrzuć do wrzątku, a po minucie wyjmij i wypłucz pod zimną wodą. Obierz je ze skorupek i usuń żyłkę.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć koperek, czosnek z solą, wino, sos Worcester oraz sok z cytryny.

Krok 4

Po minucie dorzuć krewetki i smaż, aż będą gotowe. Krewetki przełóż na półmisek, polej je masłem z przyprawami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w maśle ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w maśle ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w maśle ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w maśle ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w maśle ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w maśle ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w maśle ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w maśle ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej