Małże smażone z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło i wrzuć małże.

Krok 2

Po otworzeniu się małży dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze przez 2 minuty.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i dodaj do potrawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sernik krakowski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej