Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 pęczek
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni roztop masło i wrzuć małże.
Krok 2
Po otworzeniu się małży dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze przez 2 minuty.
Krok 3
Posiekaj pietruszkę i dodaj do potrawy.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej