Małże smażone z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Małże smażone z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło i wrzuć małże.

Krok 2

Po otworzeniu się małży dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze przez 2 minuty.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i dodaj do potrawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej