
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 pęczek
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni roztop masło i wrzuć małże.
Krok 2
Po otworzeniu się małży dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze przez 2 minuty.
Krok 3
Posiekaj pietruszkę i dodaj do potrawy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej