Małże smażone z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże smażone z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło i wrzuć małże.

Krok 2

Po otworzeniu się małży dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze przez 2 minuty.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i dodaj do potrawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże smażone z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej