
Składniki
null
null
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paluszki surimi rozmroź. Pokrój na drobne kawałki.
Krok 2
Liście sałaty porwij na małe płaty.
Krok 3
Papryki pokrój w kostkę. Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawami.
Krok 4
Wymieszaj dokładnie i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej