Sałatka z surimi i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surimi i papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki surimi rozmroź. Pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Liście sałaty porwij na małe płaty.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę. Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawami.

Krok 4

Wymieszaj dokładnie i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surimi i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surimi i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surimi i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surimi i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surimi i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surimi i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surimi i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surimi i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczyste pulpety z fasoli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej