
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokroić w plasterki.
Krok 2
Przygotować woreczek. Wsypać do niego sól, pieprz, mąkę i cukinię. Wstrząsnąć aby wymieszać składniki.
Krok 3
Włącz piekarnik 170st. i posmaruj blachę olejem. Włożyć cukinię na rozgrzaną blachę. Piecz 15-20 minut. w połowie czasu przewrócić na drugą stronę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej