Cukinia w piekarniku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia w piekarniku

Autor: IWONA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokroić w plasterki.

Krok 2

Przygotować woreczek. Wsypać do niego sól, pieprz, mąkę i cukinię. Wstrząsnąć aby wymieszać składniki.

Krok 3

Włącz piekarnik 170st. i posmaruj blachę olejem. Włożyć cukinię na rozgrzaną blachę. Piecz 15-20 minut. w połowie czasu przewrócić na drugą stronę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej