Mięsny tort z kurczaka i jajek – Zobacz na przepisy.pl

Tort z kurczęcia i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

0.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połowy.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z jajkami ugotowanymi na twardo.

Krok 3

Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Dodaj mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej