Tort z kurczęcia i jaj

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

12 sztuk

1 szczypta

0.5 łyżki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połowy.

Krok 1

Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z jajkami ugotowanymi na twardo.

Krok 1

Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.

Krok 1

Dodaj mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

Krok 1

Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej