
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
12 sztuk
0.5 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
3 jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połowy.
Krok 2
Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z jajkami ugotowanymi na twardo.
Krok 3
Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.
Krok 4
Dodaj mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.
Krok 5
Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 

Szpinakowa tarta na spodzie z kaszy jaglanej
50 min.
łatwe
Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.
Czytaj więcejCzym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!
Czytaj więcej