Mięsny tort z kurczaka i jajek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort z kurczęcia i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

0.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połowy.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z jajkami ugotowanymi na twardo.

Krok 3

Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Dodaj mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej