Mięsny tort z kurczaka i jajek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort z kurczęcia i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

0.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połowy.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z jajkami ugotowanymi na twardo.

Krok 3

Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Dodaj mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajecznica z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej