
Składniki
0.5 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
5 dekagramów
25 dekagramów
25 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj pomidory i przetrzyj przez sitko.
Krok 2
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie, dodaj posiekane mięso i groszek, smaż razem 5 - 10 min.
Krok 3
Następnie dodaj zmiksowane pomidory, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu do czasu, gdy farsz zgęstnieje.
Krok 4
Ugotuj ryż, gotowy wymieszaj z masłem i tartym serem.
Krok 5
Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nadziej masą mięsno-pomidorową.
Krok 6
Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smaż na złoto w głębokim oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























