Ryżowe kulki z nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowe kulki z nadzieniem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

5 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj pomidory i przetrzyj przez sitko.

Krok 2

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie, dodaj posiekane mięso i groszek, smaż razem 5 - 10 min.

Krok 3

Następnie dodaj zmiksowane pomidory, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu do czasu, gdy farsz zgęstnieje.

Krok 4

Ugotuj ryż, gotowy wymieszaj z masłem i tartym serem.

Krok 5

Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nadziej masą mięsno-pomidorową.

Krok 6

Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smaż na złoto w głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej