Ryżowe kulki z nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryżowe kulki z nadzieniem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

5 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj pomidory i przetrzyj przez sitko.

Krok 2

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie, dodaj posiekane mięso i groszek, smaż razem 5 - 10 min.

Krok 3

Następnie dodaj zmiksowane pomidory, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu do czasu, gdy farsz zgęstnieje.

Krok 4

Ugotuj ryż, gotowy wymieszaj z masłem i tartym serem.

Krok 5

Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nadziej masą mięsno-pomidorową.

Krok 6

Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smaż na złoto w głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej