Składniki
0.5 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
5 dekagramów
25 dekagramów
25 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj pomidory i przetrzyj przez sitko.
Krok 2
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie, dodaj posiekane mięso i groszek, smaż razem 5 - 10 min.
Krok 3
Następnie dodaj zmiksowane pomidory, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu do czasu, gdy farsz zgęstnieje.
Krok 4
Ugotuj ryż, gotowy wymieszaj z masłem i tartym serem.
Krok 5
Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nadziej masą mięsno-pomidorową.
Krok 6
Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smaż na złoto w głębokim oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej