Ryżowe kulki z nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowe kulki z nadzieniem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

5 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj pomidory i przetrzyj przez sitko.

Krok 2

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie, dodaj posiekane mięso i groszek, smaż razem 5 - 10 min.

Krok 3

Następnie dodaj zmiksowane pomidory, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu do czasu, gdy farsz zgęstnieje.

Krok 4

Ugotuj ryż, gotowy wymieszaj z masłem i tartym serem.

Krok 5

Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nadziej masą mięsno-pomidorową.

Krok 6

Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smaż na złoto w głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowe kulki z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej