Pieczony łosoś ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony łosoś ze szpinakiem

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyć, osuszyć. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przyprawić szczyptą soli i łyżką pieprzu cytrynowego.

Krok 2

Szpinak rozmrozić, doprawić łyżką rozgniecionego czosnku.

Krok 3

Na rybie ułożyć po plastrze sera lazur, przykryć szpinakiem, na wierzch znów położyć ser pleśniowy. Piec pod przykryciem przez 20-30 min. (w zależności od wielkości filetów) w 180 stopniach.

olakrr

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej