Pieczony łosoś ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony łosoś ze szpinakiem

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyć, osuszyć. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przyprawić szczyptą soli i łyżką pieprzu cytrynowego.

Krok 2

Szpinak rozmrozić, doprawić łyżką rozgniecionego czosnku.

Krok 3

Na rybie ułożyć po plastrze sera lazur, przykryć szpinakiem, na wierzch znów położyć ser pleśniowy. Piec pod przykryciem przez 20-30 min. (w zależności od wielkości filetów) w 180 stopniach.

olakrr

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej