Pieczony łosoś ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony łosoś ze szpinakiem

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyć, osuszyć. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przyprawić szczyptą soli i łyżką pieprzu cytrynowego.

Krok 2

Szpinak rozmrozić, doprawić łyżką rozgniecionego czosnku.

Krok 3

Na rybie ułożyć po plastrze sera lazur, przykryć szpinakiem, na wierzch znów położyć ser pleśniowy. Piec pod przykryciem przez 20-30 min. (w zależności od wielkości filetów) w 180 stopniach.

olakrr

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej