PRZEPISY.PL

Pieczony łosoś ze szpinakiem

  • 45
  • 2
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • świeży filet z łososia 2 szt
  • mrożony szpinak1 opak
  • czosnek 1 łyżka
  • ser lazur 1 opak
  • pieprz cytrynowy1 łyżka
  • sól1 szczypta
    • Krok 1

      Łososia umyć, osuszyć. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przyprawić szczyptą soli i łyżką pieprzu cytrynowego.
    • Krok 2

      Szpinak rozmrozić, doprawić łyżką rozgniecionego czosnku.
    • Krok 3

      Na rybie ułożyć po plastrze sera lazur, przykryć szpinakiem, na wierzch znów położyć ser pleśniowy. Piec pod przykryciem przez 20-30 min. (w zależności od wielkości filetów) w 180 stopniach.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    330
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Średnie
    234
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    5
    Średnie
    69
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    5
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe