Gnocchi ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gnocchi ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

3 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

null

null

1 opakowanie

null

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.

Krok 3

Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.

Krok 4

Czosnek i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie.

Krok 5

Dodaj rozmrożony szpinak i smaż, do chwili gdy będzie miękki.

Krok 6

Dopraw sola i pieprzem, po czym wlej śmietankę. Gotuj jeszcze chwilę, do chwili gdy sos zgęstnieje. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej