Składniki
1 kilogram
null
null
3 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
3 sztuki
2 łyżki
null
null
1 opakowanie
null
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.
Krok 3
Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.
Krok 4
Czosnek i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie.
Krok 5
Dodaj rozmrożony szpinak i smaż, do chwili gdy będzie miękki.
Krok 6
Dopraw sola i pieprzem, po czym wlej śmietankę. Gotuj jeszcze chwilę, do chwili gdy sos zgęstnieje. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp startym parmezanem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej