Gnocchi ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

3 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

null

null

1 opakowanie

null

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.

Krok 3

Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.

Krok 4

Czosnek i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie.

Krok 5

Dodaj rozmrożony szpinak i smaż, do chwili gdy będzie miękki.

Krok 6

Dopraw sola i pieprzem, po czym wlej śmietankę. Gotuj jeszcze chwilę, do chwili gdy sos zgęstnieje. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej