Kluski serowe z sosem jabłkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski serowe z sosem jabłkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser, mąkę, jajko i szczyptę soli wyrób na gładkie ciasto. Podziel na 14 części.

Krok 2

Z każdego kawałka uformuj kulkę, rozpłaszcz, w środku placuszka zrób palcem niewielki dołek, a wokół niego zaznacz wykałaczką „promyczki”.

Krok 3

Kluski gotuj w osolonym wrzątku 3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową.

Krok 4

Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 5

Na patelni rozgrzej masło*, włóż jabłka i galaretkę jabłkową. Duś 3 minuty. Kluski podawaj ułożone na sosie jabłkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej