Kluski serowe z sosem jabłkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski serowe z sosem jabłkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser, mąkę, jajko i szczyptę soli wyrób na gładkie ciasto. Podziel na 14 części.

Krok 2

Z każdego kawałka uformuj kulkę, rozpłaszcz, w środku placuszka zrób palcem niewielki dołek, a wokół niego zaznacz wykałaczką „promyczki”.

Krok 3

Kluski gotuj w osolonym wrzątku 3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową.

Krok 4

Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 5

Na patelni rozgrzej masło*, włóż jabłka i galaretkę jabłkową. Duś 3 minuty. Kluski podawaj ułożone na sosie jabłkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski serowe z sosem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej