Zapiekane pieczarki

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

5 dekagramów

1 sztuka

null

null

null

null

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i korzonki pieczarek pokrój w kostkę.

Krok 3

Żółty ser zetrzyj na tarce z większymi dziurami. Natkę pietruszki umyj i posiekaj.

Krok 4

Białko jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do podsmażonej cebuli oraz pieczarek. Wsyp natkę pietruszki i ser i jeszcze raz wszystko podsmaż.

Krok 5

Powstałą masą nadziej kapelusze pieczarek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 6

Pomidory pokrój w ćwiartki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wyłóż na nie zapieczone pieczarki i podawaj.

Krok 2

Przesmaż je na rozgrzanym oleju, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej