
Składniki
null
4 łyżki
null
null
5 dekagramów
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
null
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i korzonki pieczarek pokrój w kostkę.
Krok 3
Żółty ser zetrzyj na tarce z większymi dziurami. Natkę pietruszki umyj i posiekaj.
Krok 4
Białko jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do podsmażonej cebuli oraz pieczarek. Wsyp natkę pietruszki i ser i jeszcze raz wszystko podsmaż.
Krok 5
Powstałą masą nadziej kapelusze pieczarek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 225 stopni.
Krok 6
Pomidory pokrój w ćwiartki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wyłóż na nie zapieczone pieczarki i podawaj.
Krok 2
Przesmaż je na rozgrzanym oleju, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej