Zapiekane pieczarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pieczarki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

5 dekagramów

1 sztuka

null

null

null

null

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i korzonki pieczarek pokrój w kostkę.

Krok 3

Żółty ser zetrzyj na tarce z większymi dziurami. Natkę pietruszki umyj i posiekaj.

Krok 4

Białko jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do podsmażonej cebuli oraz pieczarek. Wsyp natkę pietruszki i ser i jeszcze raz wszystko podsmaż.

Krok 5

Powstałą masą nadziej kapelusze pieczarek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 6

Pomidory pokrój w ćwiartki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wyłóż na nie zapieczone pieczarki i podawaj.

Krok 2

Przesmaż je na rozgrzanym oleju, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej