Kurczak w kapuście młodej białej - przepis duszony | Przepisy.pl pixel

Zapiekane pieczarki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

null

null

5 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

null

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i korzonki pieczarek pokrój w kostkę.

Krok 3

Żółty ser zetrzyj na tarce z większymi dziurami. Natkę pietruszki umyj i posiekaj.

Krok 4

Białko jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do podsmażonej cebuli oraz pieczarek. Wsyp natkę pietruszki i ser i jeszcze raz wszystko podsmaż.

Krok 5

Powstałą masą nadziej kapelusze pieczarek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 6

Pomidory pokrój w ćwiartki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wyłóż na nie zapieczone pieczarki i podawaj.

Krok 2

Przesmaż je na rozgrzanym oleju, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej