
Składniki
null
4 łyżki
null
null
5 dekagramów
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
null
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i korzonki pieczarek pokrój w kostkę.
Krok 3
Żółty ser zetrzyj na tarce z większymi dziurami. Natkę pietruszki umyj i posiekaj.
Krok 4
Białko jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do podsmażonej cebuli oraz pieczarek. Wsyp natkę pietruszki i ser i jeszcze raz wszystko podsmaż.
Krok 5
Powstałą masą nadziej kapelusze pieczarek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 225 stopni.
Krok 6
Pomidory pokrój w ćwiartki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wyłóż na nie zapieczone pieczarki i podawaj.
Krok 2
Przesmaż je na rozgrzanym oleju, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej