Kurczak w kapuście młodej białej - przepis duszony | Przepisy.pl pixel

Zapiekane pieczarki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

null

null

5 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

null

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i korzonki pieczarek pokrój w kostkę.

Krok 3

Żółty ser zetrzyj na tarce z większymi dziurami. Natkę pietruszki umyj i posiekaj.

Krok 4

Białko jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do podsmażonej cebuli oraz pieczarek. Wsyp natkę pietruszki i ser i jeszcze raz wszystko podsmaż.

Krok 5

Powstałą masą nadziej kapelusze pieczarek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 6

Pomidory pokrój w ćwiartki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wyłóż na nie zapieczone pieczarki i podawaj.

Krok 2

Przesmaż je na rozgrzanym oleju, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej