Składniki
null
4 łyżki
null
null
5 dekagramów
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
null
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i korzonki pieczarek pokrój w kostkę.
Krok 3
Żółty ser zetrzyj na tarce z większymi dziurami. Natkę pietruszki umyj i posiekaj.
Krok 4
Białko jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do podsmażonej cebuli oraz pieczarek. Wsyp natkę pietruszki i ser i jeszcze raz wszystko podsmaż.
Krok 5
Powstałą masą nadziej kapelusze pieczarek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 225 stopni.
Krok 6
Pomidory pokrój w ćwiartki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wyłóż na nie zapieczone pieczarki i podawaj.
Krok 2
Przesmaż je na rozgrzanym oleju, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej