Ciabatta warzywna z serem i wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta warzywna z serem i wędliną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

4 plastry

null

1 łyżeczka

2 sztuki

50 gramów

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przepuść przez praskę, zalej oliwą i odstaw na około 10 minut. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.

Krok 2

Pokrój w paski paprykę i pokrój w plastry cukinię, ułóż na wysmarowanej oliwą blasze. Dołóż plastry boczku i piecz 12 minut.

Krok 3

Kiedy wszystko się piecze, przygotuj ciabatty: przekrój, każdą połowę skrop wcześniej przygotowaną oliwą z czosnkiem, a następnie ułóż na nich plastry żółtego sera.

Krok 4

Blachę z warzywami i wędliną wyjmij. Na ciabattach z serem ułóż kolejno: wędlinę, cukinię, paprykę, pomidory pokrojone w plastry. Całość pokryj plastrami sera pleśniowego i oprósz ziołami.

Krok 5

Ciabatty ułóż na blasze i wstaw do gorącego piekarnika, na około 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika, przed podaniem, na każdej połówce ciabatty połóż listek sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz wieprzowy podstawowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej