Ciabatta warzywna z serem i wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta warzywna z serem i wędliną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

4 plastry

null

1 łyżeczka

2 sztuki

50 gramów

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przepuść przez praskę, zalej oliwą i odstaw na około 10 minut. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.

Krok 2

Pokrój w paski paprykę i pokrój w plastry cukinię, ułóż na wysmarowanej oliwą blasze. Dołóż plastry boczku i piecz 12 minut.

Krok 3

Kiedy wszystko się piecze, przygotuj ciabatty: przekrój, każdą połowę skrop wcześniej przygotowaną oliwą z czosnkiem, a następnie ułóż na nich plastry żółtego sera.

Krok 4

Blachę z warzywami i wędliną wyjmij. Na ciabattach z serem ułóż kolejno: wędlinę, cukinię, paprykę, pomidory pokrojone w plastry. Całość pokryj plastrami sera pleśniowego i oprósz ziołami.

Krok 5

Ciabatty ułóż na blasze i wstaw do gorącego piekarnika, na około 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika, przed podaniem, na każdej połówce ciabatty połóż listek sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta warzywna z serem i wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej