ryba po grecku

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 kilogram

2 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.

Krok 2

na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.

Krok 3

po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej