ryba po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ryba po grecku

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 kilogram

2 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.

Krok 2

na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.

Krok 3

po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krokieciki rybne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej