ryba po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ryba po grecku

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 kilogram

2 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.

Krok 2

na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.

Krok 3

po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej