
Składniki
2 szklanki
1 kilogram
2 szklanki
3 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.
Krok 2
na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.
Krok 3
po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej