Składniki
2 szklanki
1 kilogram
2 szklanki
3 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.
Krok 2
na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.
Krok 3
po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej