Składniki
2 szklanki
1 kilogram
2 szklanki
3 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.
Krok 2
na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.
Krok 3
po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej