ryba po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl

ryba po grecku

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 kilogram

2 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.

Krok 2

na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.

Krok 3

po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej