
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
4 ziarna
1 sztuka
1 szczypta
6 łyżek
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę ułóż na blaszce do pieczenia, polej winem, oliwa i wodą. Dodaj czosnek i zioła.
Krok 2
Posyp ziarnami pieprzu oraz solą. Obróć rybę tak, żeby została dobrze pokryta marynatą. Odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Krok 3
Blachę z rybą postaw na ogniu i doprowadź marynatę do wrzenia. Rybę przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz do czasu, gdy ryba stanie się jędrna.
Krok 4
Połóż rybę na półmisku i zdejmij skórę z jednej strony.
Krok 5
Wywar z ryby przecedź, dodaj zioła i czosnek.
Krok 6
3 łyżki wywaru wymieszaj z żółtkami i dodaj do reszty wywaru. Podgrzej cały czas mieszają do czasu, gdy sos zgęstnieje. Dodaj zioła i przyprawiamy.
Krok 7
Obranego pstrąga polej dokładnie sosem, udekoruj cytryną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej