Marynowany pstrąg w sosie jajecznym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowany pstrąg w sosie jajecznym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

4 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę ułóż na blaszce do pieczenia, polej winem, oliwa i wodą. Dodaj czosnek i zioła.

Krok 2

Posyp ziarnami pieprzu oraz solą. Obróć rybę tak, żeby została dobrze pokryta marynatą. Odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Krok 3

Blachę z rybą postaw na ogniu i doprowadź marynatę do wrzenia. Rybę przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz do czasu, gdy ryba stanie się jędrna.

Krok 4

Połóż rybę na półmisku i zdejmij skórę z jednej strony.

Krok 5

Wywar z ryby przecedź, dodaj zioła i czosnek.

Krok 6

3 łyżki wywaru wymieszaj z żółtkami i dodaj do reszty wywaru. Podgrzej cały czas mieszają do czasu, gdy sos zgęstnieje. Dodaj zioła i przyprawiamy.

Krok 7

Obranego pstrąga polej dokładnie sosem, udekoruj cytryną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej