Marynowany pstrąg w sosie jajecznym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Marynowany pstrąg w sosie jajecznym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

4 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę ułóż na blaszce do pieczenia, polej winem, oliwa i wodą. Dodaj czosnek i zioła.

Krok 2

Posyp ziarnami pieprzu oraz solą. Obróć rybę tak, żeby została dobrze pokryta marynatą. Odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Krok 3

Blachę z rybą postaw na ogniu i doprowadź marynatę do wrzenia. Rybę przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz do czasu, gdy ryba stanie się jędrna.

Krok 4

Połóż rybę na półmisku i zdejmij skórę z jednej strony.

Krok 5

Wywar z ryby przecedź, dodaj zioła i czosnek.

Krok 6

3 łyżki wywaru wymieszaj z żółtkami i dodaj do reszty wywaru. Podgrzej cały czas mieszają do czasu, gdy sos zgęstnieje. Dodaj zioła i przyprawiamy.

Krok 7

Obranego pstrąga polej dokładnie sosem, udekoruj cytryną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej