Marynowany pstrąg w sosie jajecznym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowany pstrąg w sosie jajecznym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

4 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę ułóż na blaszce do pieczenia, polej winem, oliwa i wodą. Dodaj czosnek i zioła.

Krok 2

Posyp ziarnami pieprzu oraz solą. Obróć rybę tak, żeby została dobrze pokryta marynatą. Odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Krok 3

Blachę z rybą postaw na ogniu i doprowadź marynatę do wrzenia. Rybę przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz do czasu, gdy ryba stanie się jędrna.

Krok 4

Połóż rybę na półmisku i zdejmij skórę z jednej strony.

Krok 5

Wywar z ryby przecedź, dodaj zioła i czosnek.

Krok 6

3 łyżki wywaru wymieszaj z żółtkami i dodaj do reszty wywaru. Podgrzej cały czas mieszają do czasu, gdy sos zgęstnieje. Dodaj zioła i przyprawiamy.

Krok 7

Obranego pstrąga polej dokładnie sosem, udekoruj cytryną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowany pstrąg w sosie jajecznym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab z mięsa mielonego
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej