
Składniki
9 sztuk
2 sztuki
1 szklanka
15 dekagramów
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
7 jajek ugotować na twardo.
Krok 2
Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła.
Krok 3
Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć.
Krok 4
Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy.
Krok 6
Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej