
Składniki
9 sztuk
2 sztuki
1 szklanka
15 dekagramów
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
7 jajek ugotować na twardo.
Krok 2
Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła.
Krok 3
Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć.
Krok 4
Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy.
Krok 6
Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej