
Składniki
9 sztuk
2 sztuki
1 szklanka
15 dekagramów
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
7 jajek ugotować na twardo.
Krok 2
Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła.
Krok 3
Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć.
Krok 4
Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy.
Krok 6
Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej