pasztet z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pasztet z jajek

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

15 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

7 jajek ugotować na twardo.

Krok 2

Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła.

Krok 3

Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć.

Krok 4

Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy.

Krok 6

Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej