pasztet z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl

pasztet z jajek

Autor: karolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

15 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

7 jajek ugotować na twardo.

Krok 2

Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła.

Krok 3

Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć.

Krok 4

Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy.

Krok 6

Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.

karolka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej