pasztet z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pasztet z jajek

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

15 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

7 jajek ugotować na twardo.

Krok 2

Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła.

Krok 3

Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć.

Krok 4

Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy.

Krok 6

Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pasztet z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej