
Składniki
250 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Dzwonka lina umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podduś w szklance wody rozmieszanej ze śmietaną na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
Dopraw do smaku pieprzem, solą i wyciśniętym z cytryny sokiem.
Krok 4
Skórkę z owocu zetrzyj i odłóż.
Krok 5
Ryby osącz i przełóż na talerze.
Krok 6
Sos gotuj do momentu gdy zgęstnieje, dodaj posiekaną zieleninę i polej dzwonka.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej