Smaczny lin w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny lin w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Dzwonka lina umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podduś w szklance wody rozmieszanej ze śmietaną na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Dopraw do smaku pieprzem, solą i wyciśniętym z cytryny sokiem.

Krok 4

Skórkę z owocu zetrzyj i odłóż.

Krok 5

Ryby osącz i przełóż na talerze.

Krok 6

Sos gotuj do momentu gdy zgęstnieje, dodaj posiekaną zieleninę i polej dzwonka.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej