Smaczny lin w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny lin w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Dzwonka lina umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podduś w szklance wody rozmieszanej ze śmietaną na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Dopraw do smaku pieprzem, solą i wyciśniętym z cytryny sokiem.

Krok 4

Skórkę z owocu zetrzyj i odłóż.

Krok 5

Ryby osącz i przełóż na talerze.

Krok 6

Sos gotuj do momentu gdy zgęstnieje, dodaj posiekaną zieleninę i polej dzwonka.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej