
Składniki
1 sztuka
ciasto:
100 gramów
2 sztuki
1 szczypta
pozostałe:
300 gramów
10 sztuk
1 sztuka
5 sztuk
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, jajek i soli zrób ciasto. Posiekaj oliwki, czosnek oraz cebulę i dodaj do ciasta.

Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę i wraz z przyprawami oraz przyprawą w mini kostkach Knorr dodaj do ciasta.

Krok 3
Połowę pęczka bazylii umyj, drobno posiekaj i dodaj do pozostałych składników.

Krok 4
We frytkownicy lub odpowiednim garnku rozgrzej olej lub inny tłuszcz do około 160 stopni - nie wyżej.

Krok 5
Łyżeczką uformuj z masy małe kluski. Smaż partiami przez pięć minut na kolor złotobrązowy. Podawaj na ciepło.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej