Oliwki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

131 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

ciasto:

100 gramów

2 sztuki

1 szczypta

pozostałe:

300 gramów

10 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajek i soli zrób ciasto. Posiekaj oliwki, czosnek oraz cebulę i dodaj do ciasta.

Oliwki w cieście - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę i wraz z przyprawami oraz przyprawą w mini kostkach Knorr dodaj do ciasta.

Oliwki w cieście - Krok 2

Krok 3

Połowę pęczka bazylii umyj, drobno posiekaj i dodaj do pozostałych składników.

Oliwki w cieście - Krok 3

Krok 4

We frytkownicy lub odpowiednim garnku rozgrzej olej lub inny tłuszcz do około 160 stopni - nie wyżej.

Oliwki w cieście - Krok 4

Krok 5

Łyżeczką uformuj z masy małe kluski. Smaż partiami przez pięć minut na kolor złotobrązowy. Podawaj na ciepło.

Oliwki w cieście - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej