Oliwki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
134 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

ciasto:

100 gramów

2 sztuki

1 szczypta

pozostałe:

300 gramów

10 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajek i soli zrób ciasto. Posiekaj oliwki, czosnek oraz cebulę i dodaj do ciasta.

Oliwki w cieście - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę i wraz z przyprawami oraz przyprawą w mini kostkach Knorr dodaj do ciasta.

Oliwki w cieście - Krok 2

Krok 3

Połowę pęczka bazylii umyj, drobno posiekaj i dodaj do pozostałych składników.

Oliwki w cieście - Krok 3

Krok 4

We frytkownicy lub odpowiednim garnku rozgrzej olej lub inny tłuszcz do około 160 stopni - nie wyżej.

Oliwki w cieście - Krok 4

Krok 5

Łyżeczką uformuj z masy małe kluski. Smaż partiami przez pięć minut na kolor złotobrązowy. Podawaj na ciepło.

Oliwki w cieście - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar z łososia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Oliwki w cieścieOliwki w cieście

Z mąki, jajek i soli zrób ciasto. Posiekaj oliwki, czosnek oraz cebulę i dodaj do ciasta.