Sałatka z polędwiczką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z polędwiczką

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

0.5 opakowania

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyć, pokroić i wymieszać w misce. Dodać kullki mozarelli.

Krok 2

Na oleju obsmażyć polędwiczkę, a potem na mniejszym ogniu dusić pod przykryciem do miękkości. Pokroić na plastry.

Krok 3

Dodać mięso do sałatki, podawać z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z polędwiczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z polędwiczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z polędwiczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z polędwiczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z polędwiczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z polędwiczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z polędwiczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z polędwiczką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej