Ryba z garam masalą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z garam masalą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natrzyj garam masalą, a następnie marynatą Knorr. Odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Po usmażeniu skrop rybę sokiem z limonki i posyp listami kolendry. Podawaj samodzielnie bądź z ryżem.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju smaż rybę po 5 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z garam masalą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z garam masalą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z garam masalą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z garam masalą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z garam masalą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z garam masalą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z garam masalą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z garam masalą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej