
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety natrzyj garam masalą, a następnie marynatą Knorr. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 2
Po usmażeniu skrop rybę sokiem z limonki i posyp listami kolendry. Podawaj samodzielnie bądź z ryżem.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju smaż rybę po 5 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej