
Składniki
160 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szklanka
2 szczypty
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować wodę (2xwiększa objętość niż quinoa) i rozpuścić w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Wsypać quinoa i gotować ok. 15-20 minut, aż wchłonie cały płyn.
Krok 2
Jasny sezam uprażyć na patelni teflonowej, a gdy trochę ostygnie rozgnieść w moździerzu.
Krok 3
Cukinię pokroić w półplasterki i wrzucić wraz z groszkiem do gorącej wody. Gotować kilka minut.
Krok 4
Ugotowaną quinoa wymieszać z warzywami i posiekanymi orzechami. Doprawić do smaku smażoną cebulką i czosnkiem w mini kostkach Knorr oraz pieprzem. Przełożyć na talerze i posypać czarnym sezamem oraz sproszkowanym i uprażonym jasnym sezamem.
Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej