Dorsz po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz po włosku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

150

null

null

null

null

600 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i pokrop sokiem z cytryny. Zieleninę posiekaj.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, obłóż ryby posmarowane oliwą.

Krok 3

Zalej śmietaną wymieszaną z posiekaną zieleniną i przyprawami.

Krok 4

Posyp startym żółtym serem. Piecz wœ średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej