
Składniki
3 sztuki
null
null
150
null
null
null
null
600 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz i pokrop sokiem z cytryny. Zieleninę posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, obłóż ryby posmarowane oliwą.
Krok 3
Zalej śmietaną wymieszaną z posiekaną zieleniną i przyprawami.
Krok 4
Posyp startym żółtym serem. Piecz wœ średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej