Składniki
3 sztuki
null
null
150
null
null
null
null
600 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz i pokrop sokiem z cytryny. Zieleninę posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, obłóż ryby posmarowane oliwą.
Krok 3
Zalej śmietaną wymieszaną z posiekaną zieleniną i przyprawami.
Krok 4
Posyp startym żółtym serem. Piecz wœ średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej