
Składniki
125 gramów
1 łyżka
3 sztuki
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 2
Rozgnieć ser ze szczypiorkiem, a następnie posmaruj nim tost z jednej strony.
Krok 3
Każdą figę pokrój na osiem trójkątnych kawałków, a następnie połóż cząstkę figi na każdym toście. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej