
Składniki
125 gramów
1 łyżka
3 sztuki
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 2
Rozgnieć ser ze szczypiorkiem, a następnie posmaruj nim tost z jednej strony.
Krok 3
Każdą figę pokrój na osiem trójkątnych kawałków, a następnie połóż cząstkę figi na każdym toście. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej