
Składniki
125 gramów
1 łyżka
3 sztuki
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 2
Rozgnieć ser ze szczypiorkiem, a następnie posmaruj nim tost z jednej strony.
Krok 3
Każdą figę pokrój na osiem trójkątnych kawałków, a następnie połóż cząstkę figi na każdym toście. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej